9. května 2013

Jaru nemůžeš přikázat ....

... " Přijď a zůstaň dost dlouho". Nanejvýš ho můžeš požádat : " Přijď, požehnej mi svou nadějí a zůstaň tak dlouho, jak to bude možné".
 
( Paulo Coelho "Jedenáct minut " )

... byla jsem překvapená, když jsem v tomto mírně erotickém a poněkud netradičně vybočujícím díle mého oblíbeného autora našla tato slova, v tomto případě jsou samozřejmě vytržena z kontextu a v románu mají zcela jiný význam.









 

 

8 komentářů:

  1. Mirko ahoj,
    ale ty verse vazne sedi na to letosni jaro. Vsechny fotky jsou opet krasne, ale ta posledni jako z pohadky. Hezky vikend.
    Vyletujete?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však nás tenhle hrádek i po těch letech nepřestává bavit a udivovat, má tolik podob a z každé strany úplně jiný výraz. Krásné jarní dny, Mirka a kluci

      Vymazat
    2. ... a jj, výletujeme, jen tento víkend mě bolí záda, tak asi vyrazím jen zlehýnka ...

      Vymazat
  2. Děkuji za krásné květy. Nestačíme je obdivovat, po dlouhé zimě nemáme těch barev stále dost a voníme si, sbíráme, mícháme z nich sirupy.. s vděčností a láskou.
    Přejeme vám do rodiny hodně jarní naděje a krásy! Zdraví Kohoutci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kohoutci, i my vám přejeme co nejvíc jarních radostí, s láskou, Mirka a kluci

      Vymazat
  3. Zdravíme z poorlicka. Jako vždy nádherné fotky. Troskám jsem neodolal a umístil na monitor jako pozadí plochy. Taky užíváme jara jak jen to jde. Zima byla letos neskutečně dlouhá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný den, tak to jsme poctěni, můžeme jí klidně poslat i v plném rozlišení. Pěkné a dlouhé jarní dny, Mirka a kluci

      Vymazat
  4. Nepřikazovat, jen přijímat naplno vnímat, ať se nám zdá krátký jarní čas, jsme tu jen chvíli a je na nás kolik si z té krásy vemem, je nám dávána plnými hrstmi....z fotek je co nabírat, i ta virtualita postačí, pro ty kdož jinak nevidí ;-)

    a díky za další námět od Coelho....jeho knížky mě vždy pokopnou zase o kus dál.....

    s pozdravením...pherenis

    OdpovědětVymazat